ULTRASECRET: CE AU DISCUTAT LIDERII PNL LA SINAIA. CULISELE DESPĂRȚIRII DE PSD. BODE: „NE-A TRĂDAT” RAREȘ BOGDAN: „SĂ EXPLICE BURDUJA DE CE NU E PREZENT”

Conducerea Partidului Național Liberal (PNL) s-a reunit la Sinaia pentru a trasa direcțiile viitoare ale partidului, conform unor surse din presă. Întâlnirea are ca principal obiectiv obținerea sprijinului pentru candidatura la prezidențiale a președintelui partidului, Nicolae Ciucă, dar și consolidarea poziției sale la conducerea formațiunii politice. Ne-a parvenit următorul schimb de replici din ședința de marți. Îl redăm mai jos.

Nicolae Ciucă – NC
Lucian Bode – LB
Robert Sighiartău – RS
Rareș Bogdan – RB
Dan Motreanu – DM
Alexandru Muraru – AM

[râsete, rumoare]

NC: dragi colegi, trebuie să fi…
LB: domnul președinte are dreptate… Stai, Nicu, stai că vorbesc. Deci domnul președinte are dreptate. Ne-au tot tras-o [PSD – n.r.] lunile astea, eu am tot zis că nu trebuia să lăsăm Palatul Victoria. Dragi colegi…
RB: Doar nu voiați să rămânem și cu useriștii ăia! [râsete]
RS: Eu sunt de acord, poate pentru prima dată, că mulți mă știți, chiar cred ca e important aici.. secretar general Bode. Poate ar fi trebuit adus Florin aici. [râsete]
RB: Hai mă Robbie…
RS: zic că trebuie să fim atenți la ce vine, că ne mănâncă de vii
DM: Sau îi mâncăm noi!
LB: Pe Lasconi s-o mănânci tu! [râsete]
DM: Prinde din urmă și l-a depășit pe Simion. Nu vreau să deschid discuția, dar..
LB: Zic să nu intrăm acolo, da.
NC: Dragi colegi…
LB: Da, domnul președinte, așa e. Băi, încheiem discuția asta.
RB: Domnule președinte, eu susțin să ne strângem rândurile și să câștigăm cu dumneavoastră aceste alegeri. Eu văd al doilea tur cu dumneavoastră și Ciolacu. Vorbeam și cu Mihai [Tudose – n.r.]. Și ei o văd la fel.
LB: Și de ce ne atacă, atunci? De ce se pișă pe noi, să mă scuze Alina.
AG: Așa e, nici domnul președinte nu e foarte fericit.
LB: Asta ne spune tot, dragilor! Deci de mâ…

[multe voci vorbind în același timp, neclar în fundal: o aducem și pe Udrea înapoi și pe Leana și avem treimea câștigătoare care trebuie – râsete]

LB: ordine, dragilor, ordine! Să păstrăm o minimă morgă, că mai durează câteva ore până e gata berbecuțul. Robert!
RS: domnule secretar general, cu tot respectul pentru domnul președinte care mă știe că îi sunt alături 255%, dar poate trebuia adus aici Tianu să…
LB: Nu știi ce vorbești. Nu aduci dușmanul în casă. Rareș!
RB: Exact, să-i explice careva de ce tânărul delfin liberal nu e prezent. Eu, unul, o văd ca pe un pericol pe Lasconi. Știm cu toții cine e.
LB: nu e mă niciun pericol, tu chiar voiai să intre boul ăla de Simion în turul 2? Așa avem noi o șansă.
RB: Nu cred că e așa, domnule secretar general. Are clar pe cineva în spate.
RS: Și ce?
RB: Și dacă sunt ai noștri?
LB: Eu zic să nu intrăm în discuția aia. Trebuie să sperăm că ne sunt alături. PSD trebuie să primească un mesaj puternic de la noi și domnul președinte aici de față să îi arate covrigarului că nu se joacă. Cu orice preț. Avem oameni care să ne facă sondaje, vă garantez că alegătorii vor vedea bine ideea.
AM: ne vor mânca de vii useriștii. Ați văzut-o cum privește? Femeia n-are toate țiglele…
LB: zic să nu ne hazardăm din priviri, că așa sunt mulți deștepți. Vă aduc aminte doar câte am îndurat eu de la boii ăia de Recorder și toata presa useristă. Când îi provocam privindu-i în ochi cu întrebări despre șefii lor, spuneau că-și fac doar munca. Toți cretinii.
RB: Dacă domnul președinte lansează scenariul ăsta, aia n-o să înțeleagă și o să reacționeze prost. Nu știe politică. Înțeleg că a făcut numai prostii pe la Câmpulung. Și-a bătut joc de orașul ăla, fosta capitală, vorba aia.
LB: Nu avem de ales, v-am mai tot zis că noi ne-am adus singuri aici, că trebuie să avem toate ușile deschise. Eu zic să votăm. Nicule, zici și tu ceva?

Scroll to Top